Over Uretek

ORGANISATIE

URETEK Benelux vindt het belangrijk om snel en efficient op uw vragen te kunnen reageren. Daarom hebben we de activiteiten op twee locaties onder gebracht: Lelystad in Nederland en Oudenaarde in België. URETEK Benelux vormt één organisatie onder één directie.

Voordelen samenwerking
De nauwe samenwerking binnen de Benelux biedt een groot aantal voordelen, ook voor onze opdrachtgevers:

  • Grotere flexibiliteit
    Als in een land extra capaciteit nodig is, kunnen we daar altijd intern in voorzien
  • Expertise-uitwisseling
    Meer projecten, meer ervaring, bredere kennis, en dus meer onderlinge uitwisseling van expertise;
  • Eén partner
    Internationale opdrachtgevers kunnen voor projecten in de Benelux altijd zakendoen met dezelfde, vertrouwde partner.

GESCHIEDENIS

URETEK loopt al sinds 1983 voorop met injectietechnologie voor vloerliften en funderingsherstel

Het succesverhaal van URETEK begint in 1983, wanneer in Finland een revolutionaire methode ontwikkeld wordt voor het liften van verzakte betonplaten: een injectietechnologie met expansieve geopolymeer.

Het systeem van Finse origine was even opzienbarend als origineel: met behulp van een injectiepistool werden twee verschillende componenten onder de verzakte vloer gespoten. De componenten vormden daar een zeer krachtig expanderend hars dat zelfs zwaar belaste vloeren met groot gemak en ook nog bijzonder nauwkeurig wist te corrigeren.

Deze technologie biedt tal van voordelen en bleef dan ook niet onopgemerkt. Inmiddels wordt onze injectietechnologie wereldwijd in meer dan 50 landen toegepast. Rond 1991 werden ook URETEK vestigingen geopend in België, Nederland en Luxemburg. Al die jaren is er door deze zelfstandige vestigingen nauw samengewerkt. In 2016 heeft dit geleid tot het bundelen van de krachten in één krachtige organisatie: URETEK Benelux.