URETEK FloorLift®

Met URETEK FloorLift® kunnen verzakte en scheefliggende vloeren moeiteloos weer gecorrigeerd en teruggebracht worden naar het oorspronkelijke niveau. Door direct onder de betonvloer een krachtig expansiehars te injecteren, worden verzakte vloeren weer omhoog ‘gelift’. De volumevergroting van het expansiehars drukt de verzakte vloer van onder af weer terug naar de oorspronkelijke positie.

Snel en betaalbaar
De FloorLift® methode werkt snel, economisch en met minimale overlast. Met deze techniek is het mogelijk vloeren en constructies met gewichten tot 50 ton per m² omhoog te brengen. Ook bewegende en instabiele vloerdelen en dilatatievoegen kunnen met deze injectietechniek worden gelift. Daarnaast wordt deze methode ingezet voor het herstel van verzakte aanbouwen en andere, kleine constructies die op betonplaten of andere (vlakke) betonfundamenten gefundeerd zijn.

Vloer- en funderingsherstel in drie stappen
Om verzakte en scheefliggende vloeren en funderingen te herstellen, maken we gebruik van een unieke drie-staps methode:

Uretek floorlift methode

Overzicht van de 3 stappen voor herstel van verzakte betonvloeren

Voordelen
Bij de herstelwerkzaamheden wordt gebruik gemaakt van licht handgereedschap. Hierdoor blijft de overlast beperkt en kunnen woningen tijdens het herstel gewoon in gebruik blijven. Er hoeven geen ingrijpende hak- of breekwerkzaamheden te worden uitgevoerd en het herstel neemt slechts één of enkele dagen in beslag.

De 3 stappen van het injectieproces voor herstel van verzakte betonvloeren

Stap 1 – boren
Volgens een aan de hand van niveaumetingen vastgesteld patroon boren we in de verzakte vloer gaten met een diameter van 12 mm. Gemiddeld wordt elke 2 tot 4 m² een gat geboord.

Stap 2 – Injectielans plaatsen en injecteren vloer
In de gaten worden korte injectielansen geplaatst. Via deze lansen wordt het expansiehars in vloeibare vorm direct onder de vloer geïnjecteerd. Daar verspreidt het zich met een radius van 1 tot 2 m rond het injectiepunt.

Stap 3 – Expanderen
Kort hierna expandeert het expansiehars. Het vult in eerste instantie alle aanwezige holle ruimtes, waardoor de ondergrond verdicht. Door zorgvuldig gedoseerd te injecteren komt de verzakte vloer millimeter voor millimeter omhoog. De extreem korte reactietijden van het materiaal en de permanente lasercontrole zorgt ervoor dat binnen zeer nauwe toleranties gewerkt kan worden.

Zijdelings injecteren van vloeren
Voor vloeren die geen beschadigingen mogen oplopen, hanteren we de methode van het zijdelings injecteren. De vloer wordt hierbij vanaf de buitenzijde en via de zijkant geïnjecteerd. Zo hoeven er geen gaten in de vloer geboord te worden.
Zijdelings injecteren van vloeren

Toepassingsgebieden
De URETEK FloorLift® injectiemethode is speciaal ontwikkeld voor het verhelpen van verzakkingen van:

De herstelmethoden van URETEK kennen vele voordelen ten opzichte van andere methoden voor het herstellen van verzakte funderingen en betonvloeren.
Lees meer over de voordelen van de URETEK methoden.

© 2024 URETEK BENELUX BV   |  Privacyverklaring   |  Cookiestatement   |  Begrippenlijst   |  Cookies beheren