Sjuul Tutuarima, Houtwerf BV

Houtwerf BV in Zoeterwoude – groothandel en specialist in hout, plaatmateriaal en parket – kreeg te maken met een verzakkende opslagvloer. Volledig ondervullen van de vloer was geen optie, maar URETEK was niet voor één gat te vangen. Door de URETEK FloorLift® methode op de meest kritieke plaatsen toe te passen, werd het probleem alsnog verholpen.

“Het pand dat we gebruiken voor extra opslag hebben we al een paar jaar in ons bezit”, vertelt Sjuul Tutuarima, logistiek manager bij Houtwerf. “We hadden al in de gaten dat er beweging in de ondergrond zat, maar toen een heftruck door de vloer zakte, moesten we echt actie ondernemen. We ontdekten een holle ruimte onder de vloer en vroegen URETEK om hulp.”

Mooi alternatief
“URETEK onderzocht de ondergrond en kwam erachter dat die holle ruimte ongeveer de hele vloeroppervlakte besloeg. Ze zouden die volledige ruimte kunnen opvullen en de vloer liften. Maar het prijskaartje dat daaraan hing, stond niet in verhouding tot de waarde van het pand. Gelukkig dachten ze bij URETEK goed mee, waardoor we tot een mooi alternatief zijn gekomen: het liften van de verzakte plekken en het ondervullen van de vloer op een paar kritieke punten.”

Vaklui
“De mensen van URETEK zijn echte vaklui die trots zijn op hun werk. Ik legde uit wat ik graag wilde en zij gaven er meteen een goede invulling aan. Ik ben gecharmeerd van hun werkwijze en erg blij met het resultaat. Omdat het hier veengrond betreft die blijft zakken, moet URETEK over een aantal jaren wellicht nog een keer terugkomen om nieuw ontstane verzakkingen te verhelpen. Maar voor nu is het probleem goed opgelost. Ik ben zeker tevreden!”