Weekend-spoedklus na ernstig spoorongeluk

Na een ernstig spoorongeval in Wouw was de schade zo groot, dat het treinverkeer stil kwam te liggen. Mede dankzij de URETEK-methode verliep het herstel heel voorspoedig en konden de treinen zelfs eerder dan gepland weer over het spoor. Een mooie opdracht, die we met plezier hebben uitgevoerd!

Bij het spoorongeluk kwam een NS Intercity om iets voor 7:00 uur in botsing met een dieplader. De schade was enorm. Onder meer twee harmelenplaten van 6 bij 2,5 meter waren circa 10 mm verzakt. Diezelfde vrijdag om 17:00 uur kwam bij URETEK de aanvraag binnen om te helpen bij het herstel.

Millimeterwerk
Wij brachten direct alles in gereedheid om de volgende dag om 7:00 uur te kunnen starten met het liften van deze 580 mm dikke platen. Millimeterwerk, want minieme hoogteverschillen kunnen negatieve gevolgen hebben voor de treinen zelf en hun snelheid. Dankzij secuur werk lagen de platen snel weer op de juiste hoogte.

Dag en nacht gewerkt
Coen van Kranenburg, woordvoerder van ProRail: “Verschillende partijen –  waaronder URETEK – hebben zich dag en nacht ingespannen voor het herstel van het spoor bij Wouw. Door met z’n allen hard te werken, was het spoor eerder gereed dan gedacht. Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!”