De betegelde showroomvloer van de Renaultgarage in Lelystad begon scheuren te vertonen, veroorzaakt door een verzakking. URETEK werd ingeschakeld om het probleem op te lossen, maar stuitte onvoorzien op een tweede moeilijkheid. Gelukkig waren beide op te lossen met de URETEK FloorLift® methode.

Toen Hans Mafait, eigenaar van het pand, hoorde dat de vloer van de showroom begon te verzakken, belde hij met URETEK. “Ik kende dit bedrijf al van een vorige klus in een pand dat ik in beheer heb”, vertelt hij. “Daar is de vloer van een werkplaats gelift en dat is uitstekend bevallen. Dus ik dacht bij dit probleem meteen weer aan URETEK.”

Nieuwe uitdaging
“De garage is zes dagen per week open en het kost veel tijd om de hele showroom leeg te halen. Gelukkig was het voor URETEK geen probleem om de werkzaamheden op een zondag uit te voeren. Erg fijn dat dit kan! De medewerkers zijn gemotiveerd en heel praktisch ingesteld, dus het werk ging razendsnel. Om de vloertegels te sparen, hebben de medewerkers keurig gaten geboord in de voegenkruisingen. Dat scheelt weer in de kosten van een nieuwe vloer. Helaas bleek tijdens de werkzaamheden dat er direct onder de tegelvloer een betonvloer ligt die flink was verzakt. Deze verzakking was niet zichtbaar tijdens de eerste opname van de schade en kwam pas tijdens de uitvoering aan het licht. Door deze verzakking waren er diverse holle ruimtes tussen beide vloeren ontstaan. Hierdoor kon URETEK de klus niet direct afmaken; er moest eerst overlegd worden wat de beste oplossing zou zijn.”

Stabiele vloer
“Na onderzoek bleek dat ook hier FloorLift uitkomst kon bieden. Binnen een paar weken kwamen de mannen opnieuw en werden beiden vloeren helemaal gestabiliseerd. De tegelvloer in de showroom ligt weer netjes recht. Ik ben heel tevreden over de werkwijze van URETEK en het resultaat: de prijs en de kwaliteit zijn prima in verhouding!”

verzakte showroomvloer in Lelystad
inspectie verzakte fundering
URETEK Floorlift werkzaamheden in Lelystad
Showroomvloer wordt hersteld met URETEK Floorlift methode